Telefon
WhatsApp
İnstagram

No-Touch Lazer

No-Touch Lazer

No touch lazer, göz kırılma kusurlarını gidermek için kullanılan yöntemlerden sadece bir tanesidir. Aslında, çoğu durumlarda güvenle gerçekleştirilebilir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu göze dokunmadan veya dokunmadan bir lazer tedavisidir. Bu, özellikle temas hissini sevmeyen hastalar için uygun bir yöntemdir. Avantajlarından biri, ince bir kornea yapısına sahip hastalara uygulanabilmesidir.

Uzun süredir kullanılan klasik lazer prosedürlerini uygulamak için “göze dokunmak” gerekir. Bu, lazer ameliyatını tercih eden hastalar için endişe verici olabilir. TransPRK adlı lazer yöntemi bu endişeyi önler. Bu yöntem kullanılarak yapılan lazer tedavisinin gözle hiçbir teması yoktur. Hastanın uzak ışık kaynağına birkaç saniye bakması yeterlidir.

TransPRK Yöntemi İle Diğer Lazer Tedavileri Arasındaki Fark Nedir?

Klasik tedavi yöntemlerinde, gözdeki lasik ve intralasik (femtolasik) kornea dokusu özel bir bıçak veya lazerle çizilerek işlenir. PRK yönteminde, gözün ön duvarı alkol ile eritilir ve ardından işlenir. No touch lazer tedavisinde bu yapılmaz; Bu yöntemde, uzak ışık kaynağına 50 saniyeden kısa bir sürede bakmak yeterli olmaktadır. Bu yöntem, diğer lazer prosedürlerinden sonra sıfır komplikasyon ile anılmaktadır. Hatta yüksek astigmat riski de azalır. Peki hangi hastalar bu yöntemi kullanabilir? Bu, gözün yapısı incelenerek karar verilen bir yöntemdir. Uygun göz yapısına sahip olan miyop, hipermetrop ve astigmat olan gözlere uygulanabilir. Bu nedenle, uzak ve yakın görme sorunları olan hastalar bu tedaviye aday olabilir. No touch lazer tedavisi aynı zamanda, ince kornealı hastalara da uygulanabilir.

Uygulama Nasıl Yapılır?

Lazerle temassız tedavi sadece anestezi sırasında yapılır ve hasta uygulama sırasında ağrı hissetmez. Tedavi sırasında gözle teması yoktur; Tedaviden sonra gözlerin kapalı olması gerekmez, hasta her iki gözü açık tutarak eve gidebilir. Uygulama aynı tedavi seansında her iki göz için de yapılır. Hasta eve gittikten sonra, gözlerdeki karıncalanma, kızarıklık, hafif batma hissi ve hafif bulanık görme gibi belirtiler 36 saat içinde gelişir. Tedaviden sonraki dördüncü günde, hasta bilgisayarda çalışmaya ve araç kullanmaya başlayabilir.

No touch lazer işlemesi sayesinde, görme bozukluğu olan birçok kişi bu kusurlardan kurtulabilir ve lens kullanmadan gözlüksüz görmeye başlarlar. Zamanında akıllı lens tedavisi görmüş olanlar bile, gözdeki görme bozukluğunu düzeltmek için bu lazerle temas etmeyen tedaviyi kullanabilir. Eski zamanlarda kullanılan lazer teknolojisi herkes için geçerli değildi. Uygulanamayan insanlardan biri de korneanın ince tabakada olmasıdır. Bununla birlikte, şimdi, dokunmadan uygulanan bu lazer işlemi sayesinde, kornea aynı zamanda önemli bir kalınlığa da ulaşabilir.

Gözlük ve kontakt lenslerden kurtulmak için, klasik lazer prosedürleri sırasında “gözlerinize dokunmak” gerekir, ancak bu lazer ameliyatını tercih eden hastalar için bir endişe kaynağıdır. Gelişmiş lazer yöntemi olarak adlandırılan no touch lazer tekniği, hastalarda bu korkuyu ortadan kaldırır. Bu yöntemle lazer tedavisi göz cihazı için geçerli değildir. Hastanın uzak ışık kaynağına 15-20 saniye boyunca bakması yeterlidir.

Kesi, korneada yapılmaz. Lazer, korneanın tepesindeki epitel dokusunu çıkarmadan doğrudan uygulanır. Korneanın epitelinin kalınlığının dağılımı her hasta için aynı olmadığından, sayının düzeltilmesindeki hassasiyet önemli ölçüde azalır.

No Touch Lazerin Avantajları

  • Düşük maliyetlidir.
  • Nispeten ince kornealar için de kullanılabilir.
  • Göz içi basıncını artırma riski yoktur.
  • Korneadaki duyu sinirlerine zarar vermez.
  • Kuru gözlere neden olmaz.
  • Korneanın biyomekanik bütünlüğünü korumak mümkündür.

İnce Kornealı Hastalar No Touch Lazer Tedavisi Yaptırabilir Mi?

İnce kornealı hastalar göz lazer ameliyatları ile tedavi edilememiştir. Çünkü insizyon, dikiş atma ve gözlerdeki vakum gibi klasik lazer prosedürleri bu hastalar için de uygundur. Bu yöntemleri uygulamak için hastanın kornea kalınlığı belirli bir seviyede olmalıdır. Temassız lazer tedavisi olarak bilinen no touch lazer, ince kornea yapıları olan hastaları tedavi edebilir. TransPRK tedavisi sırasında hasta ışık kaynağına hastanın gözlerine dokunmadan bakar ve tedavi birkaç saniye içinde tamamlanır.

TransPRK tedavisinde;

Zarın altındaki hücrelerde birikme görünmez çünkü kesi ve zar korneadan dışarı çıkarılmaz.

Lazer göz tedavisinde postoperatif korneal incelme veya progresif astigmatizma riski en aza indirgenmiştir.

Katarakt hastalarını tedavi etmek için kullanılabilir.

Geleneksel lazerli göz muamelesinde olduğu gibi, gözlerde ciddi kuruluk görülmez.

Operasyon süresi kısadır.

Hasta aynı gün taburcu edilebilir.

Gözde kesi yoktur, vakum uygulanmaz, lazer ışınlarıyla tedavi yapılır.

Miyop, hipermetrop ve astigmat tedavisinde kullanılır.

Daha önce kornea nakli yapılan hastalara da uygulanabilir.

Miyop Ve Astigmatlı Hastalarda Başarılı Sonuçlar

Dokunun çıkarılmasıyla uygulanan lazer tedavisinden sonra gözleri kalıcı olarak korumak için gereklidir, bu işlemden 3-4 gün sonra bile hasta gözlere zarar vermez. Bu tedaviden bir ay sonra yapılması gereken göz muayenesinde, lazer tedavisi konusunda uzmanlaşmış bir göz doktoru bile hastanın gözünde lazer olduğunu anlayamaz. Tedaviden sonra gözlerin kapalı olması gerekmez, hasta her iki gözü açık tutarak eve gidebilir. Uygulama bir tedavi seansında her iki göze de uygulanabilir.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sağlık alanında gün geçtikçe farklı yöntemler görüyoruz. Fotoselli lazer tedavisi, gözlük kullanan insanlar için tasarlanmış bir lazer tedavisidir. Geçmişte, gözlüklü insanlar çok karmaşık operasyonlara maruz kaldılar. Bu operasyonların da birçok riski vardı. Bununla birlikte, temassız lazer tedavisi basit ve düşük risklidir. Adından da anlaşılacağı gibi, dokunmatik bir lazer kullanarak tedavi, en ufak bir temas olmadan bile, gözlüklerden kurtulmanıza yardımcı olmaz. Birçok insan gözlerine karşı çok hassastır. Ve bu korkulardan dolayı gözlüğünden kurtulamaz. Ancak no touch lazer tedavisi olmadan endişelenmenize gerek yok. Klasik lazer ameliyatı yerine, dokunmatik lazer kullanmadan yapılan tedaviyi tercih etmek önerilir.

Temassız Bir Lazer Ameliyatı İle Devrim

Herkes lazer tedavisinin yardımı ile bardaklardan kurtulabileceğinizi biliyor. Bu tedavinin 30 yıldan fazla bir geçmişi var ve dünya çapında 35 milyondan fazla kişiye lazer gözlük tedavisi uygulanmıştır. Dokunmadan lazer tedavisini kullanarak, hastanın uzak görüşünü, miyopunu ve varsa astigmatizmasını kalıcı olarak no touch lazer ile düzeltebilirsiniz. Öte yandan, tüm hastalar bir lazer için uygun olmayabilir; Bir adayın bunu anlayabilmesi için önce sınavları geçmesi gerekir.

Dokunmadan lazer tedavisinden geçmek için 18 yaşın üzerinde olmalısınız. Fotoselli işlem önceki lazer uygulama yöntemlerinden farklıdır. Bu tedavide göz kesilmez, gözün bir kısmı çıkarılmaz, gözün ön yüzeyindeki zar alkol ile eritilmez. Sadece hastanın yeşil ışığa bakması gerekir ve cihazın yaydığı lazer ışığı doğrudan işlenir. Dokunmadan işlendiğinde, zarın kırışması ve zarın altındaki hücrelerin birikmesi gibi can sıkıcı olabilecek bazı problemler vardır.

Bu yöntem, gözlerin kalıcı kuruluğuna neden olmayan bir lazer uygulamasıdır, çünkü göz yüzeyindeki sinirler zarar görmez, çünkü uygulama sırasında gözler kesilmez. İnce bir kornealı gözlerde “dokunmadan” da yapılabilir, ve bu yöntemin en önemli özelliklerinden biri, gözün darbelere karşı direncinin asla ameliyat edilmemiş bir gözle aynı kalmasıdır.

Tedavi cihazla temas etmeden çok kısa sürede gerçekleşir. Yakın bölgedeki görme bozukluğu ve astigmatizm bir seansta tedavi edilebilir. İnce korneaları olan hastalarda kullanılabilir. Yüksek gözlük noktalarını düzeltebilir. Tedaviden sonra kuru göz yoktur. Tedavinin etkisi kalıcıdır. Tedaviden hemen sonra günlük aktivitelerinize devam edebilirsiniz.

İki Göz Aynı Anda Tedavi Edilebilir

Tedavi sadece anestezik damlaların damlatılmasıyla yapılır ve hasta işlem sırasında ve sonrasında ağrı hissetmez. Tedavi sırasında gözle temas yoktur; Uygulama aynı tedavi seansında her iki göz için de yapılır. Hasta 36 saat boyunca eve gittikten sonra, gözlerde hafif bir karıncalanma, kızarıklık, hafif bulanıklık gibi şikayetler görülebilir. Tedaviden sonraki 4. günden itibaren bu semptomlar azalır ve net görme durumu 15 gün ila 30 gün arasında başlar.

Tedavi Günlük Yaşamı Etkilemez

Gözler, bir insizyon ile yapılan no touch lazer tedavisinden sonra ve işlemden 4 gün sonra hasta normal haline döner ve hastanın her türlü fiziksel aktiviteyi gerçekleştirmesine izin verilir. Gözler bandajlardan kurtulduktan sonra hasta her iki gözü açık tutarak eve gidebilir. Aynı tedavi seansında her iki göze de uygulama yapılır.